Rahsia "PERIBADI" :
Home » » PENYELEWENGAN PANJI HITAM

PENYELEWENGAN PANJI HITAM

Friday, June 21, 2013 | 0 Komentar

Wahai KELUARGAKU,
ISLAM tercalar KESUCIANNYA tatkala ada INDIVIDU ISLAM konon BERJUANG atas nama AGAMA dengan PREMIS berjual belikan AL-QURAN & AL-HADIS sebagai MEDIA MATLAMAT untuk MENGHALALKAN CARA sedangkan ianya MUSANG BERBULU AYAM yang BERSELUBUNG di sebalik JUBAH & SERBAN dengan bergerak atas KEPENTINGAN PERIBADI untuk mencapai TAKHTA DUNIA. Demikian juga DIMENSI SUFI, kerana NILA SETITIK rosak SUSU SEBELANGA. Ramai mendakwa AHLI THARIQAH, AHLI TASAWWUF, AHLI SUFI & sebagainya sedangkan PIAWAIAN AHLUS SUNNAH WAL JAMA'AH di jadikan ALAS KAKI. Oh MANUSIA, apa mahumu dalam KEHIDUPAN sementara ini? Sebuah PENGIKTIRAFAN MANUSIAWI menakluk TAKHTA DUNIAWI??

Sebagai PENGEMBARA ROHANI seharusnya BERHATI-HATI membuat PENILAIAN kerana kita DI LEMBARAN DUNIA AKHIR ZAMAN dimana terdapat BANYAK SEKALI mereka yg MENGAMBIL KESEMPATAN dengan DALIL NAQLI yang KELIHATAN zahirnya BENAR tetapi isinya BATHIL. KALAM-KALAM SAMAWI tidak salah kerana ia MUTLAK dari ILAHI tapi kejahatan NAFSU yang MEMUTAR BELITKAN MAKNA yang harus DI WASPADAI. Mereka tidak mengajakmu kepada TUHAN sebaliknya untuk TAAT SETIA kepada DIRI MEREKA yang mahu DIRAJAKAN. 

Teringat daku WASIAT MURSYIDKU
"Jika ada yang MENGAJAKMU kepada ALLAH & RASUL, maka BAI'ATILAH mereka & SEBALIKNYA jika ada yang MENGAJAKMU kepada DIRINYA PERIBADI, maka LUDAHILAH ia kerana itulah DAJJAL yang MUNCUL DI AKHIR ZAMAN untuk MENYESATKAN UMAT MANUSIA."

Wahai KELUARGAKU,
DUKACITA setelah kita dikejutkan dengan INSIDEN LAHAD DATU, SABAH muncul pula terbaru yang mendakwa "RAJA NUSANTARA EMPAYAR LANGKASUKA" konon mewarisi BUMI MELAYU meliputi MALAYSIA, INDONESIA, FILIPINA & SELATAN THAILAND. Beliau yang turut MENDAKWA sebagai PEMUDA BANI TAMIM atas nama PEMEGANG PANJI HITAM yang kini DALAM SIASATAN JAKIM pernah beberapa kali cuba MENCEROBOH ISTANA SULTAN KEDAH konon mahu mengambil TAKHTA. SURAU AL-FALAH, SETAPAK, SELANGOR dijadikan ASAS sebagai PUSAT OPERASINYA dengan AKTIF mengatur GERAKANNYA khususnya DI KELANTAN & KEDAH serta beberapa NEGERI-NEGERI lain. Pelbagai dakwaan-dakwaan GHAIB lagi AJAIB itu sangat-sangat MERAGUKAN di lihat dari perspektif SAINS & TEKNOLOGI KEROHANIAN. 

Wahai KELUARGAKU,
ISLAM adalah AGAMA KEDAMAIAN. Bukan AGAMA yang SUKA menimbulkan KEKECOHAN & HURU-HARA dalam MASYARAKAT.  HAKIKAT keberadaan ISLAM menyebabkan semua MANUSIA & seluruh MAKHLUK berada dalam jaringan KESELAMATAN & KEBAHAGIAAN lantaran RAHMATNYA mencucuri BUMI dengan KEBERKATAN. Daku berasa ANEH jika DOKTRIN ISLAM itu menjadikan MASYARAKAT berasa SUSAH dengan HUKUMNYA & BERAT dengan IBADAHNYA. Bukankah ISLAM hadir untuk MEMUDAHKAN & MERINGANKAN? Kenapa DI SUSAH-SUSAHKAN & DIBERAT-BERATKAN sehingga menjadi manusia dibayangi KETAKUTAN dengan GERAKAN-GERAKAN yang KERAS atas nama HARAKAH ISLAMIYYAH. SLOGANNYA hanya PERANG, PERANG & PERANG.Bila nak di hantar ke PALESTIN larinya LINTANG-PUKANG. ISLAM adalah AGAMA KASIH SAYANG & ini jangan SAMA SEKALI DI SALAH ERTIKAN. Bawalah MASYARAKAT kepada PENYATUAN & PERPADUAN. Tak perlu PECAH BELAHKAN mereka dengan AGENDA PERIBADI yang MERUNTUHKAN KEKUATAN AGAMA. 

Daku MENDEDAHKAN GERAKAN ini bukan MAHU MEMBUKA AIB seseorang tetapi untuk MASLAHAH UMMAH agar tidak TERKELIRU dengan JALAN BUNTU. Lebih-lebih lagi sebagai MENJAWAB PERTANYAAN AWAM apakah GERAKAN tersebut merupakan SEKUTU dengan ANGKATAN PANJI HITAM (JIHAD) RAUDHAH AS-SUFFAH. Maka KENYATAAN di sini sebagai JAWABANNYA bahawa IANYA SAMA SEKALI TIDAK ADA KENA-MENGENA DENGAN JIHAD kerana JIHAD adalah Organisasi BERDAFTAR & BEROPERASI mengikut PIAWAIAN UNDANG-UNDANG NEGARA. 
  
NASIHAT PERIBADIKU buat KELUARGAKU sekelian....
"JAUHKANLAH DIRI KALIAN DARI GERAKAN INI!!!
IA TIDAK SEPERTI APA YANG DI DAKWAKANNYA;
BAHAYA AGAMA!
BAHAYA BANGSA!!
BAHAYA NEGARA!!!"

"YA ALLAH, DENGAN HAQ KEKASIHMU SAYYIDINA MURSYID AL-KAMIL Sallallahu 'alaihi waSallam, PELIHARALAH DIRI KAMI DARI TIPU DAYA SYAITAN JIN & MANUSIA SERTA TUNTUNILAH DIRI KAMI KEPADA SIRATH AL-MUSTAQIEM..."

Share this article :

0 Komentar:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TOK KUTAN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Free Blogger Template