Rahsia "PERIBADI" :
Home » » MAJLIS SAMBUTAN - NISFU SYA'ABAN 1434H & IJAZAH SOLAT DAIM

MAJLIS SAMBUTAN - NISFU SYA'ABAN 1434H & IJAZAH SOLAT DAIM

Sunday, July 7, 2013 | 0 Komentar

Segala PUJI bagi ALLAH dengan MANIFESTASI SELAWAT & SALAM buat KEKASIHNYA JUNJUNGAN AGUNG MURSYID AL-KAMIL (SALLALLAHU 'ALAIHI WASALLAM) sebanyak SIFAT ALLAH, ASMA'NYA & AF'ALNYA yang BERBKEKALAN SEKEKAL ZATNYA YANG MAHA KEKAL.


14 SYA'ABAN 1434H (23HB JUN 2013M) 
AHAD MALAM ISNIN
~RAUDHAH AS-SUFFAH~

Walau dalam KESERAKAHAN kaum WAHABI yg merasa TERLALU SYOK ALIM lagi PALING BENAR dengan terang-terangan MENOLAK sambutan MALAM NISFU SYA'ABAN, ia tetap tidak mampu membendung KEMARAKAN umat ISLAM untuk terus bangkit MENYEMARAKKAN suasana IBADAH DI MASJID2 atau SURAU2 dengan pengisian MAJLIS2 AMAL demi semata2 mengharapkan REDHA ALLAH. Malah suasana di KELANTAN khususnya, SEPANDUK2 dari MAJLIS AGAMA ISLAM & ADAT ISTIADAT MELAYU KELANTAN (MAIK) kelihatan TERPAMPANG di mana2  MENYERU masyarakat ISLAM menghidupkan SUASANA MALAM NISFU SYA'ABAN dengan ATURCARA IBADAH. 

Lebih berbaur TAHI KEBENCIAN & KENCING KEBODOHAN apabila kaum BIADAB WAHABI tersebut mengaitkan MAJLIS2 IBADAH seumpama itu sebagai ACARA ORANG2 JAHIL yang di warisi daripada PENGANUT2 SYI'AH. Betapa mereka sengaja MEMPERLEKEHKAN para AHLI IBADAH dengan
PENGHINAAN untuk MELAKNATI kebaikan2 para ULAMA' silam agar DIJAUHI & TIDAK DIIKUTI oleh UMAT ISLAM hari ini. Mereka MENGHALANGI jalan2 KEBAIKAN & KEBAJIKAN dengan ANCAMAN BIDA'AH & KHURAFAT. Kerana mereka senang melihat UMAT ISLAM cukup dengan TAHU SEMATA2 walau TIDAK AMAL maka sudah menjamin SYURGA di AKHIRAT. OHHHH...Apa SYURGA itu BAPAK MEREKA YANG PUNYA??? Sehingga PAHALA EMAK MEREKA YANG TENTUKAN??? Hanya boleh DIWARISI oleh ANAK-BERANAK yg SEFAHAMAN dengan mereka???? Inilah GERAKAN JAHAT yg berselindung atas slogan KEMBALI KEPADA AL-QURAN & AL-HADIS. 

KENYATAAN tersebut DITENGAH2 MASYARAKAT sekarang tidak kedengaran ASING lagi dari setiap ASAKAN HUJAH2 mereka dalam menyebar DAKYAH ANTI-IBADAH kerana mereka sendiri golongan yang hanya gemar MENGELEK BUKU ILMU tanpa MENJUNJUNG SEJADAH AMAL. Bila IBADAH sikapnya ALA KADAR bila MENGHUKUM sifatnya BERLEBIH2AN. Konon merekalah orang yang PALING menepati SUNNAH RASUL ALLAH (Sallallahu 'alaihi wasallam).


Nyata sekali, mereka ini SUKU PALEOLITIK yang layak hidup di zaman BATU bersama DINOSOUR lantaran sangat ALERGIK dengan TAMADUN RABBANI yg mana para PENGHUNINYA dari kalangan AHLI WIRID & SELAWAT.   Spesis MAKHLUK ASING (ALIENS) sebegini sejatinya telah lama WUJUD di tengah2 masyarakat NABI (Sallallahu 'alaihi wasallam) di mana merekalah orang yg di saat DISERU untuk SOLAT & JIHAD, mereka BANGKIT dengan MALAS dalam PELBAGAI ALASAN. Jelas KENYATAAN ini membuka TOPENG mereka sendiri yg BERKIBLATKAN KEMALASAN lalu mereka mengajak orang lain untuk turut BERMALAS-MALASAN dengan mereka sambil menunggang UNTA NAFSU HAIWANI yang BERMAHARAJA LELA. Jadi TIDAK 


PERLU lagi ada MAJLIS SELAWAT, TAHLIL, NISFU SYA'ABAN dsb dengan OMOKAN BIDA'AH DHALALAH. Akhirnya HALAWATUL IMAN (KEMANISAN IMAN) tidak mereka KECAPI kerana ia di ukur dengan KEFAHAMAN AKAL yg HINGUSAN hasil dari  TEORI SIMPANG SIUR dalam AGAMA. Kerana itu juga mereka sangat2 MEMBENCI KAUM SUFI dengan PENOLAKAN mereka terhadap TASAWWUF, THARIQAH, SIFAT 20 dan seumpamanya hanya semata2 mengaitkan TRADISI IBADAH para 'ABID tersebut  dengan SENTIMEN SYI'AH yg DIPUKUL SAMA RATA. Betapa KIBLAT KEBODOHAN itu menutup PINTU MA'RIFATULLAH.


Mereka ini KAUM yg tidak pernah DIAM malah BERHABIS2AN cuba memporak perandakan UMAT ISLAM dengan IDEOLOGI SONGSANG yang konon di sandarkan dengan AL-QURAN & AS-SUNNAH mengikut POLA PEMIKIRAN mereka yg CETEK lagi DANGKAL. Padahal antara TAHU & RASA adalah perkara yg JAUH PANGGANG DARI API. Tak cukup PANDANG harus DIKECAP barulah FAHAM. Bukan sebatas ilmu yg DIHAFAL dalam TENGKORAK KEPALA. Bila TERHANTUK sudah LUPA. Bila LUKA mula ALPA. Mengata orang SESAT dia yg KEPARAT.

MAJLIS NISFU SYA'ABAN (RAUDHAH AS-SUFFAH) 
Demikian SUASANA majlis NISFU SYA'ABAN di RAUDHAH AS-SUFFAH diadakan atas dasar TAQARRUB ILALLAH yg mana ianya dimulakan seawal ASAR dengan menunaikan SOLAT JAMA'AH.  Kemudian ia di susuli dengan KULIAH

SOLAT DAIM yang di sampaikan khusus bagi mereka yg akan menerima IJAZAH SOLAT DAIM. Dalam KESEMPATAN INI, Pihak KELUARGA AS-SUFFAH memohon maaf kerana terpaksa SELEKTIF bagi mereka yg ingin menerima IJAZAH SOLAT DAIM pada KALI INI sehingga ramai yg  DITANGGUHKAN terlebih dulu PENGIJAZAHANNYA kerana KETERBATASAN PEMILIHAN & PENYERTAAN. INSHAA ALLAH semoga dengan NIAT yg IKHLAS & TEKAD dari para PENGEMBARA ROHANI, akan dipermudahkan ALLAH menggapai MAKSUD. AAMIEN.


Setelah SOLAT MAGHRIB, majlis BACAAN YAA SIIN di adakan secara BERJAMA'AH sehingga masuknya SOLAT ISYA'. JAMUAN MAKAN MALAM disempurnakan terlebih dahulu selepas SOLAT & seterusnya diteruskan dengan AGENDA SOLAT HAJAT & MAJLIS IJAZAH SOLAT DAIM. Setiap IKHWAN & AKHWAT melakukan PENYELARASAN SOLAT DAIM masing2 sehingga MAJLIS berakhir pada JAM 12 tengah malam. Semoga SEMUA HADIRIN memperolehi KEBAIKAN daripadanya DUNIA & AKHIRAT. AAMIEN.

DUHAI KELUARGAKU, 
Semoga apa yg KALIAN perolehi dari SISI ALLAH & RASUL tidaklah DI PERSIA2KAN. SEMPURNAKANLAH AMANAH SOLAT DAIM dengan PENUH TANGGUNGJAWAB sebagai HAMBA ALLAH & KHADAM NABI Sallallahu 'alaihi wasallam secara ISTIQAMAH sehingga MENGECAPI NIKMAT di dalam QURBAH RABBANI dengan MAHABBAH & MA'RIFAH.
AAMIEN.
Share this article :

0 Komentar:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TOK KUTAN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Free Blogger Template